De Elisabethvereniging Sint-Oedenrode.


Vorige foto | Volledige grootte | Terug naar het album | Volgende foto

De "Elisabeth" was een zustervereniging van de "Vincentius" met eenzelfde, wat aangepaste doelstelling. Vanwege de strenge scheiding tussen mannen en vrouwen bestonden er nauwelijks contacten tussen beide verenigingen. Ook de leden van de "Elisabeth" verkenden de gezinnen of zij in aanmerking kwamen voor hun hulp, die dan bestond in het verschaffen van kleding, een extra deken voor de winter of aanvullende voeding in de vorm van rookvlees en boter. leder jaar, in de maand mei, hielden zij een geldinzameling. Hulp in de huishouding, die dikwijls zo hard nodig was, werd echter niet geboden.
Op de foto staan op de derde rij: Jet Werners, Camelia van Houtum, mevrouw Alkemade, Joke van der Hagen-van Laak, mevrouw Jet van de Molengraaf, mevrouw Antonia van der Hagen, mevrouw Van Oers en mevrouw Dina van den Wittenboer.
Tweede rij: Antonia van Gorkum-Hurks, Cornelia Vervoort-Lodewijks, Dora van der Zanden, mevrouw Dina van Genugten, mevrouw Renders, Narda van de Rijt, Mina Kluijtrnans, mevrouw Theodora Aarts, mevrouw Wijffels-van de Luijtelaar en Anna van de Ven-Aarts.
Eerste rij: Elisabeth Paulussen-van de Laar, Gondje van der Velden-van de Brand, Anna van de Brand, mevrouw Van der Zee, deken Van Erp, Victorina Raupp, Mieke Kluijtmans en Maria van den Broek.

Aanvullende info: ingezonden door Marion Renders
De mevrouw Renders op de foto van de Elisabeth vereniging heet voluit Catharina Helena Maria Renders-van Grootel. Zij was getrouwd met Johannes Christianus Renders (de resp. Johan Renders op de foto's van ondermeer de Vincentius vereniging). Zij hebben hun hele leven in St.-Oedenrode gewoond;